Szukaj
Szukaj
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
zamknij
Strona główna » Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności

sklepu internetowego „RWE-TRADE” Spółki z o.o.


§ 1
Informacje ogólne

  1. Sklep internetowy „RWE-TRADE” Spółki z o.o., dostępny pod adresem internetowym www.rwe-trade.com, prowadzony jest przez „RWE-TRADE” Spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Goleniowie (ul. Szczecińska 6A, 72-100 Goleniów).
  2. Adres e-mail Sprzedawcy: rwe@rwe-trade.com.
  3. Numer telefonu Sprzedawcy: +48 918 812 502.
  4. Klient może porozumiewać się ze Sprzedawcą za pomocą adresów i numerów telefonów podanych w niniejszym paragrafie.
  5. Klient może porozumieć się telefonicznie ze Sprzedawcą w godzinach od 8:00 do 16:00.
 

§ 2
Polityka cookies

  1. Sprzedawca dokłada starań, aby korzystanie ze Sklepu było możliwe dla możliwie wszystkich urządzeń końcowych i przeglądarek.
  2. Minimalne wymagania techniczne umożliwiające korzystanie ze Sklepu to:
    1. dostęp do komputera lub urządzenia mobilnego z dostępem do Internetu,
    2. dostęp do poczty elektronicznej,
    3. przeglądarka internetowa Microsoft Edge w wersji 42.x lub nowszej, Firefox w wersji 48.0 lub nowszej, Chrome w wersji 50 lub nowszej, Opera w wersji 50 lub nowszej, Safari w wersji 10.x. lub nowszej,
    4. włączona w przeglądarce obsługa plików tylu „cookies” oraz włączona obsługa Javascript.
  3. W trakcie poruszania się po witrynie Sklepu internetowego mogą być w sposób bierny (tzn. bez aktywnego dostarczania tych informacji przez użytkownika), gromadzone informacje, z wykorzystaniem technologii takich jak pliki cookies lub logi systemów. Pliki te są bezpieczne dla urządzeń użytkownika, nie powodują zmian konfiguracyjnych oraz nie przenoszą wirusów lub niechcianego lub złośliwego oprogramowania.
  4. Obsługa plików typu „cookies” jest niezbędna do złożenia zamówienia w Sklepie internetowym
  5. Sklep wykorzystuje pliki typu cookie oraz gromadzi w ten sposób informacje dotyczące korzystania przez Klientów. Informacje są gromadzone w celu:
    1. utrzymania sesji Klienta,
    2. rozpoznanie urządzenia Klienta,
    3. tworzenia statystyk wejść na stronę Sklepu,
    4. stałego dostosowywania witryny Sklepu do preferencji Klientów,
  6. Strona internetowa Sklepu może wykorzystywać tzw. „web beacons” w celu otrzymywania informacji takich jak: np. adres IP (Internet Protocol) komputera, na który załadowana została strona, adres URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies
  7. Używana przez Klienta przeglądarka internetowa automatycznie przekazuje do systemu
    Sklepu internetowego dane, w postaci logów systemowych (zapisów informatycznych). Są
    to informacje takie jak: adres (URL) witryny internetowej odwiedzanej przez użytkownika
    poprzednio, adres IP, wersja przeglądarki aktualnie wykorzystywanej przez komputer 
  8. Zamawiający może w każdej chwili samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies - określić warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do swojego urządzenia - za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Może to jednak spowodować utratę danych zapisanych w „koszyku” i niemożność złożenia zamówienia drogą internetową.
  9. Usługodawca oświadcza, iż publiczny charakter sieci Internet i korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną wiązać może się z zagrożeniem pozyskania i modyfikowania danych Klientów przez osoby nieuprawnione, dlatego Klienci powinni stosować właściwe środki techniczne, które zminimalizują wskazane wyżej zagrożenia. W szczególności powinni stosować programy antywirusowe i chroniące tożsamość korzystających z sieci Internet.
  10. Usługodawca nigdy nie zwraca się do Klienta z prośbą o udostępnienie mu w jakiejkolwiek formie jakichkolwiek loginów lub haseł.
 

§ 3
Ochrona danych osobowych


Mając na uwadze treść Przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO), w związku z możliwością zawarcia / zawarciem umowy pomiędzy Sprzedawcą (Administratorem danych) oraz Klientem, informujemy:
  1. administratorem przekazanych w toku składania i realizacji zamówienia danych osobowych jest RWE-TRADE” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Goleniowie (ul. Szczecińska 6A, 72-100 Goleniów), wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie XIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem 0000365460, NIP: 8561777291, REGON: 320274037, adres poczty elektronicznej: rwe@rwe-trade.com, numer telefonu: 918 812 502,
  2. przekazane dane osobowe będą przetwarzane:
    1. w związku z czynnościami podejmowanymi przez Strony w celu zawarcia i/lub wykonania umowy (w tym również w ewentualnym procesie dochodzenia przez strony roszczeń wynikających z umowy) – art. 6 ust. 1 pkt b. RODO,
    2. w celu zrealizowania obowiązków ustawowych, nałożonych na Administratora danych przez przepisy prawa powszechnie obowiązującego (np. podatkowego, z zakresu rachunkowości, itp.) - art. 6 ust. 1 pkt c. RODO,
    3. w celu zabezpieczenia prawnie uzasadnionych interesów Administratora danych, na przykład w sytuacji dochodzenia od Klienta zapłaty należności lub ustalania stanu majątkowego Klienta – art. 6 ust. 1 pkt f. RODO,
    4. w związku z prowadzeniem przez przedsiębiorstwo Administratora danych działań marketingowych (w przypadku uzyskania zgody Klienta) – art. 6 ust. 1 pkt a. RODO.
  3. przekazane dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora danych przez okres niezbędny do zawarcia przez strony umowy lub wykonania przez strony zawartej umowy, przy czym rozumie się przez to również czas trwania ewentualnych postępowań związanych z dochodzeniem przez strony roszczeń wynikających z umowy oraz okres przedawnienia roszczeń. Nadto jeżeli przetwarzanie danych nastąpi na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa, nakładających na Administratora danych określone obowiązki, przetwarzanie będzie trwało przez okres wymagany właściwymi przepisami prawa.
  4. przekazanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak w przypadku odmowy przekazania danych nie będzie możliwe zawarcie pomiędzy Stronami umowy.
  5. przekazane dane mogą być udostępnione podmiotom współpracującym z przedsiębiorstwem Administratora danych (w tym: świadczącym usługi informatyczne, ochroniarskie, prawne, windykacyjne, itp.) oraz podmiotom, których uprawnienie do żądania dostępu do danych wynika z powszechnie obowiązujących przepisów prawa. W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie internetowym ze sposobu dostawy przesyłką pocztową lub przesyłką kurierską, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora. W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie internetowym.
  6. w stosunku do przekazanych danych osobowych Klientowi przysługuje prawo: dostępu do przekazanych danych, żądania sprostowania danych, żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, żądania przenoszenia danych, przy czym nie jest możliwe usunięcie lub ograniczenie przetwarzania danych w zakresie, w jakim przetwarzanie jest wymagane przepisami powszechnie obowiązującego prawa, w tym przede wszystkim przepisami dotyczącymi obowiązków podatkowych lub rachunkowych. Nadto jeżeli przetwarzanie danych następuje na podstawie zgody Klienta, przysługuje prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych, z tym zastrzeżeniem, że wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  7. w przypadku uznania, że doszło do naruszenia prawa w zakresie przetwarzania przekazanych danych osobowych, przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Przejdź do strony głównej
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu